Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 7 lutego 2013

Churros

Przepis na takie słodkości znalazłam w gazetce Gotuj krok po kroku nr 1/2013.
 
Składniki:
  • 75 g margaryny
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 125 g mąki
  • 4 jajka
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
Miękką margarynę i cukier rozpuścić w około 225 ml wrzącej wody, potem dodać mąkę z solą. Cały czas energicznie mieszać, aż ciasto przestanie się lepić do brzegów naczynia. Masę ostudzić, a potem dodawać stopniowo po jednym jajku.
Na patelni rozgrzać olej. Ciastem napełnić szprycę i wyciskać ciasto prosto na tłuszcz. Smażyć na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz