Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 4 lutego 2013

Zupa pomidorowa

Składniki:
  • 3 skrzydełka
  • 1 kostka rosołowa wołowa
  • 1-2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mała cebula
  • liść selera
  • sól
  • pieprz
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 3 łyżki śmietany
  • makaron świderki

Mięso zalać 1,5 litra wody, chwilę gotować razem i odszumować powstałe fusy. Następnie dodać obraną marchewkę, pietruszkę, liść selera, cebulkę, kostkę rosołową, sól i pieprz. Wszystko gotować razem około 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, podgrzewać na małym ogniu około 5 minut. Następnie w pół szklanki zupy rozmieszać śmietanę i wymieszać z całością. Podawać z makaronem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz