Łączna liczba wyświetleń

środa, 13 lutego 2013

Ryba w pomidorowym sosie

Składniki:
  • 2 płaty ryby
  • 4 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypiorek
  • bułka tarta
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • olej do smażenia
 
Rybę pokroić na mniejsze kawałki posypać przyprawą do ryb. Rybę obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano na oleju. Wyjąć.
Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek drobno posiekać, zeszklić razem na oleju. Potem dodać pokrojone w kostkę pomidory i dusić razem. Pod koniec dodać przyprawy i rybę. Dusić chwilę razem.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz