Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 11 lutego 2013

Roladki z pieczarkami

Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 6 pieczarek
  • pół cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa do smażenia
  • jajko
  • bułka tarta do obtoczenia
 
Pierś z kurczaka pokroić na 6 plastrów. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na łyżce oiwy. Dodać pieczarki o torchę soli. Smażyć około 4 minuty. Wystudzić.
Na plastry kurczaka położyćporcję pieczarek. Zwinąć i zpiąćwykałaczkami. Obtoczyć w jajku i bułec tartej. Usmażyć na rumiano na oliwie. Podlać wodą i dusić około 15 minut.

1 komentarz: