Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 28 lutego 2013

Kolanka z tuńczykiem

Szybka i smaczna sałatka z tuńczyka z wykorzystaniem Makaronu Międzybrodzkiego, który dostałam do testowania. Kolanka sprawdzają się idealnie to tego typu sałatki. Polecam.
Składniki:
  •  110 g makaronu kolanka Międzubrodzkiego
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 3 łyżki kukurydzy
  • 1 mała cebulka
  • 3 łyżki startego sera żółtego
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • szczypiorek do posypania
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
 Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka osączyć z oleju i połączyć z makaronem. Paprykę pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać i dodać do makaronu. Kukurydzę osączyć i razem z serem, koperkiem i przyprawami dodać do makaronu. Wymieszać. Doprawić majonezem i jogurtem naturalnym. Posypać szczypiorkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz