Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 26 lutego 2013

Kukurydziane mielone

Składniki:
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 nieduża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dag kukurydzy z puszki
  • 25 dag mielonego mięsa
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • olej do smażenia
Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, czosnek, cebulę, kukurydzę, jajko i przyprawy. Całość wymieszać i ewentualnie dosypać bułkę tartą. Z mięsa uformować 8 kotlecików. obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na oleju z obu stron na rumiano. Podlać wodą i dusić 10-15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz