- 1 czerstwa kajzerka
- 1 nieduża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 10 dag kukurydzy z puszki
- 25 dag mielonego mięsa
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- olej do smażenia
Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, czosnek, cebulę, kukurydzę, jajko i przyprawy. Całość wymieszać i ewentualnie dosypać bułkę tartą. Z mięsa uformować 8 kotlecików. obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na oleju z obu stron na rumiano. Podlać wodą i dusić 10-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz