Łączna liczba wyświetleń

piątek, 17 lutego 2012

Kotlety z jajek z zieleniną

Jak piątek to proponuję coś bez mięsa. Dziś padło na kotleciki z jajkami i zieleniną, aby było bardziej kolorowo.




Składniki:

  • 6 jajek
  • bułka
  • zielenina: koperek, natka pietruszki, szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  •  
5 jajek ugotuj na twardo. Bułkę namocz w wodzie. Ugotowane jajka pokrój w kostkę, dodaj do nich odciśniętą bułkę, surowe jajko, pokrojoną zieleninę i przyprawy. Wymieszaj. Formuj kotlety, obtocz w bułce tartej. Smaż na rumiano na oleju.

3 komentarze:

  1. Kurczę już któryś raz spotykam przepis na te kotleciki,ale nie moge się zabrać do zrobienia :)
    U Ciebie przepisy są bardzo fajnie napisane,prosto i łatwo do zrozumienia:) Bez kompinowania, polskie przepisy SUPER :)
    Zapraszam do mnie
    http://dusia-gotuje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję bardzo za miłe słowa. Nie zawsze trzeba zrobić coś skomplikowanego by było pyszne. A proste przepisy też przecież są pyszne. A w codziennym gotowaniu chodzi przecież, żeby było prosto i smacznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. moja babcia robi podobnie lecz daje 10 jaj gotowanych bułkę oraz jaja surowe

    OdpowiedzUsuń