Składniki:
- 40 dag mięsa
na gulasz
- 2 cebule
- pół słoika
marynowanej papryki
- sól
- pieprz
- przyprawa do
gulaszu
- papryka ostra
- zioła
prowansalskie
- 2 łyżki oleju
- kasza gryczana
- ogórek kiszony
Mięso pokroić w niedużą kostkę, obsmażyć na rumiano na
oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Doprawić i podlać wodą. Dusić
do miękkości. Podawać z kaszą gryczaną ugotowaną wg przepisu na opakowaniu i ogórkiem kiszonym.
a właśnie coś takiego - gulaszowego chodziło mi po głowie, w rozmyślaniach o dzisiejszym obiedzie :)
OdpowiedzUsuńCieszę się że się spodobało. Robi się szybko i obiad gotowy
UsuńPropozycja idealna na dzisiejszą pogodę. Uwielbiam gulasz z kaszą gryczaną :)
OdpowiedzUsuń