Wszystko co zawiera mogłabym jeść i jeść. Dziś proponuję lasagne.
Składniki:
- 1 marchewka
- duża cebula
- ząbek czosnku
- puszka
krojonych pomidorów z zalewą
- 2 łyżki oliwy
- 50 dag
mielonego mięsa
- 8 pieczarek
- 4 dag masła
- 4 dag mąki
- 750 ml mleka
- kostka
rosołowa
- gałka
muszkatołowa
- opakowanie
makaronu lasagne
- 10 dag sera
żółtego
- przyprawa do
mielonego
- sól
- pieprz
- przyprawa do kebabu
Cebulę drobno
pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na oleju przesmażyć
warzywa, potem dodać mięso chwilę smażyć razem. Dodać przyprawy i pomidory z
puszki, smażyć razem 15 minut. Makaron lasagne obgotować w dużej ilości wody
przez 2 minuty. Masło roztopić, oprószyć mąką, mieszając dodać mleko.
Przyprawić solą, pieprzem, gałką i kostką rosołową. Trochę sosu nalać na dno
formy żaroodpornej. Wyłożyć dno płatami lasagne, wyłożyć trochę sosu i
postępować tak do wyczerpania składników. Na koniec posypać startym serem i
zalać sosem beszamelowym. Zapiekać 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz