Składniki:
- 6 jajek
- bułka
- zielenina: koperek, natka pietruszki, szczypiorek
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- bułka tarta
5 jajek ugotuj na twardo. Bułkę namocz w wodzie. Ugotowane
jajka pokrój w kostkę, dodaj do nich odciśniętą bułkę, surowe jajko, pokrojoną
zieleninę i przyprawy. Wymieszaj. Formuj kotlety, obtocz w bułce tartej. Smaż
na rumiano na oleju.
Kurczę już któryś raz spotykam przepis na te kotleciki,ale nie moge się zabrać do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńU Ciebie przepisy są bardzo fajnie napisane,prosto i łatwo do zrozumienia:) Bez kompinowania, polskie przepisy SUPER :)
Zapraszam do mnie
http://dusia-gotuje.blogspot.com/
Dziękuję bardzo za miłe słowa. Nie zawsze trzeba zrobić coś skomplikowanego by było pyszne. A proste przepisy też przecież są pyszne. A w codziennym gotowaniu chodzi przecież, żeby było prosto i smacznie.
OdpowiedzUsuńmoja babcia robi podobnie lecz daje 10 jaj gotowanych bułkę oraz jaja surowe
OdpowiedzUsuń