SKŁADNIKI:
- 1/2 piersi z kurczaka
- 1 kostka Rosół z kury
- 1,5 łyżeczki zielonego sosu chili
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka oleju
- 1 pomidor
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 małe cebulki
- 5 łyżek kukurydzy
- 20 dag sera żółtego ( 2 rodzaje)
- olej do smażenia
- 4 tortille pszenne
Sos czosnkowy:
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Pierś z kurczaka pokroić na paseczki. Kostkę Rosół z kury rozkruszyć, dodać olej, zielony sos chili oraz pieprz. Wymieszać i połączyć razem z pokrojoną piersią z kurczaka. Mięso wstawić na 50 minut do lodówki. Potem mięso obsmażyć na rumiano na oleju. Pomidora i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w pół krążki, kukurydzę osączyć. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa wymieszać z pieprzem i startym serem. Jedną tortillę ułożyć na suchej patelni, wyłożyć połowę masy warzywno-serowej i połowę usmażonego kurczaka. Przykryć drugą tortillą i smażyć na małym ogniu, aż dolna tortilla się zrumieni. Potem przełożyć na drugą stronę i również przyrumienić. Zdjąć z patelni i pokroić na trójkąty. Z pozostałymi składnikami postąpić tak samo jak z pierwszą częścią. Sos: Majonez połączyć z jogurtem naturalnym. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i wymieszać razem z przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz