Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 25 czerwca 2012

Sernik na zimno z truskawkami


Składniki:
  • 40 dag serka waniliowego homogenizowanego
  • 250 ml kremówki
  • 2 galarertki truskawkowe
  • paczka biszkoptów
  • cukier waniliowy
  • śmietan fix
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 30 dag truskawek
  • 1 banan
  • truskawki do dekoracji

Biszkopty ułożyć na spodzie tortownicy. Jedną galaretkę rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia. Kremówkę ubić na puszystą masę ze śmietan fixem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i zmiksowanymi truskawkami. Serek waniliowy wymieszać z ubitą kremówką i lekko stężałą galaretką. Tak powstałą masę wylać na biszkopty. Na koniec na serniku ułożyć truskawki i pokrojonego banana, a cołość zalać lekko tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz