Składniki:
- 40 dag serka waniliowego homogenizowanego
- 250 ml kremówki
- 2 galarertki truskawkowe
- paczka biszkoptów
- cukier waniliowy
- śmietan fix
- 2 łyżki cukru pudru
- 30 dag truskawek
- 1 banan
- truskawki do dekoracji
Biszkopty ułożyć na spodzie tortownicy. Jedną galaretkę rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia. Kremówkę ubić na puszystą masę ze śmietan fixem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i zmiksowanymi truskawkami. Serek waniliowy wymieszać z ubitą kremówką i lekko stężałą galaretką. Tak powstałą masę wylać na biszkopty. Na koniec na serniku ułożyć truskawki i pokrojonego banana, a cołość zalać lekko tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz