- 3 jajka
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody
- 25 dag mąki
- szczypta soli
- 3 łyżki oleju
- 3 jabłka
- 3 gruszki
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki wody
- 1 łyżka soku z cytryny
Naleśniki: wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą mikserem. Ciasto nie powinno być za gęste. Smażymy naleśniki na rumiano z obu stron.
Farsz jabłkowo gruszkowy: jabłka i gruszki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnaka razem z wodą, miodem i sokiem z cytryny. Część masy zmiksować blenderem i dusić razem ok 15 minut. Usmażone naleśniki smarować nadzieniem i składać w trójkąty.
Czemu nie , smaczne i proste danie . Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń