Składniki na 25 sztuk:
- 4 dag margaryny
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżka miodu
- 3/4 szklanki mleka
- 13 dag truskawek
- 8 kostek czekolady mlecznej
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do miski. Potem dodać jajko, cukier waniliowy, miód, mleko i ostudzoną margarynę. Wszystko wymieszać mikserem, aby ciasto było gładkie. Czekoladę posiekać na mniejsze kawałki, a truskawki pokroić na na mniejsze kawałki i razem z czekoladą dodać do ciasta, potem wymieszać łyżką. Pancakes smażyć na suchej patelni teflonowej na runiano z każdej strony.
królewskie śniadanie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Szana :)
www.gastronomygo.blogspot.com