Składniki:
- 700 g jagód
- 500 ml kremówki
- 3 łyżki żelatyny
- 4 łyżki cukru
- paczka biszkoptów
- galaretka
Jagody z cukrem zmiksować blanderem. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Kremówkę ubić, połączyć z jagodami. Żelatynę podgrzać by się rozpuściła i dodać do jagód. Biszkopty ułożyć w tortownicy, zalać masą jagodową. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i gdy zacznie tężeć wylać na jagody. Chłodzić w lodówce.
wspaniałe ciasto:) ma piękny kolor:D
OdpowiedzUsuńAle cudo! Pięknie wygląda:)
OdpowiedzUsuńMega pyszne ciasto :)
OdpowiedzUsuńJeeeeej *_*
OdpowiedzUsuńjak pięknie wygląda!! jaki kolor! <3
żelatynę zastąpię agarem, kremówkę jogurtem i na pewno zrobię :D
Z agarem jeszcze nic nie robiłam, a z jogurtem też będzie pyszne.
UsuńCIASTO JEST MEGA!!!!!MNIAM!
OdpowiedzUsuńfaktycznie mega jagodowe, cudne, kolorek rewelacyjny :)
OdpowiedzUsuńAle piękne i pyszne! Aż mam na nie chrapkę;)
OdpowiedzUsuń