Przepis na to danie znalazłam w gazetce Przepisy Czytelników Nr 3/2011. Przepis zawiera pewne moje małe zmiany między innymi zamieniłam żółtą paprykę na czerwoną, dodałam również więcej fasolki i curry, natomiast nie dodawałam musztardy. Tym razem wyszło mi trochę mało sosu, ale jak zrobię następnym razem to napewno zrobię więcej.
Składniki:
- pierś z kurczaka
- 1 ząbek czosnku
- 3 garście mrożonej fasolki szparagowej
- 1 papryka czerwona
- 5-6 pieczarek
- 1 łyżeczka curry
- 1 cebula
- 1 łyżka śmietany
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypiorek
- 300 ml bulionu
- sól
- świeżo mielony pieprz kolorowy
- 1 łyżeczka oliwy
Oliwę rozgrzać. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem i usmażyć na rumiano na oliwie. Dodać pieczarki, paprykę i cebulę pokrojone w kostkę. Gdy całość się podsmaży dodać drobno posiekany czosnek i całość zalać bulionem. Oprószyć curry, dodać fasolkę i gotować wszystko ok 15 minut. Na koniec dodać jogurt naturalny połączony ze śmietaną i odrobiną sosu. Doprawić. Podawać z ryżem posypane szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz