Składniki:
- 40 dag mięsa gulaszowego lub łopatki
- 2 ząbki czosnku
- 1 duża cebula
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżka mąki
- 30 dag cukinii
- 1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
- 1 papryka marynowana
- olej
Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Wymieszać z mąką i usmażyć na oleju. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i drobno posiekany czosnek, chwilę smażyć razem z mięsem. Potem podlać wodą i dusić 20 minut. Następnie dodać cukinię obraną i pokrojoną w kostkę. Dusić do miękkości. Pod koniec dodać przyprawę do gulaszu. Podawać z dowolną kaszą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz