Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 6 września 2012

Gulasz z cukinią


Składniki:
  • 40 dag mięsa gulaszowego lub łopatki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka mąki
  • 30 dag cukinii
  • 1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
  • 1 papryka marynowana
  • olej
Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Wymieszać z mąką i usmażyć na oleju. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i drobno posiekany czosnek, chwilę smażyć razem z mięsem. Potem podlać wodą i dusić 20 minut. Następnie dodać cukinię obraną i pokrojoną w kostkę. Dusić do miękkości. Pod koniec dodać przyprawę do gulaszu. Podawać z dowolną kaszą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz