- 1 kostka masła
- 2 szklanki mąki
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mleka
- 4 jajka
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masło, mleko, cukier i kakao podgrzać, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i chwilę pogotować. Odlać pół szklanki na polewę. Wystudzić. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. do wystudzonej masy dodać mąę i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodawać żółtka, zmiksować, potem dodać białka i wszystko wymieszać. ciasto wylać na prostokątną blachę posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Piec ok 45 minut. Po wystudzeniu polać odłożoną i podgrzaną polewą.
Bardzo lubie murzynki, twój apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuń