Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 11 września 2012

Pieczone ziemniaki z warzywami

 
 Składniki:
  • 60 dag ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 duża cebula cukrowa
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • olej
Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w paski. Warzywa wymieszać w misce. Przyprawy wymieszać i posypać warzywa, wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć warzywa i polać dodatkowo niewielką ilością oleju. piec około godziny w 200 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz