Łączna liczba wyświetleń

sobota, 22 września 2012

Placuszki z puree dyniowym

Składniki:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki puree z dyni
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki mąki
  • 3 łyżki mielonych orzechów laskowych
  • 3 łyżki mleka
  • olej do smażenia
  • dżem
  • bita śmietana
Jajka zmiksować z cukrem waniliowym. Dodać puree z dyni, sól, mąkę, orzechy laskowe oraz mleko. Wszystko wymieszać mikserem. Ciasto nie powinno być za gęste. Na rozgrzanym oleju kłaść łyżkę ciasta, lekko rozprowadzić. Smażyćna rumiano z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ulubionym dżemem i bitą śmietaną.

Naleśnikowa Sobota 2

2 komentarze: