Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 18 września 2012

Pałeczki meksykańskie

Składniki:
  • 3 pałeczki z kurczaka
  • 4 łyżki sosu meksykańskiego ze słoika
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • majeranek
  • przyprawa do kurczaka
Kurczaka natrzeć przyprawami, włożyć do naczynia żaroodpornego i wyłożyć na niego sos meksykański. Zapiekać pod przykryciem, aż kurczak będzie miękki, pod koniec zdjąć przykrycie, wtedy kurczak lekko się zrumieni. 

4 komentarze:

  1. a ten sos meksykański to jaki?
    pozdrawiam ciepło!
    Szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja zawsze używam Łowicza

      Usuń
    2. Ja zastosowałam sos Roleski i też dobrze wyszło :)

      Usuń
    3. Cieszę się że wyszło, zawsze taki sos zmienia smak.

      Usuń