- 2 torebki ryżu
- 30 dag kiłbasy cienkiej
- opakowanie mrożonego bukietu chińskiego
- cebula
- 1/2 puszki kukurydzy
- 3 pieczarki
- sól
- pieprz
- przyprawa do chińskiego
- zioła prowansalskie
- 2 łyżki oleju
Ryż ugotować prawie do miękkości. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kiełbasę i cebulę pokrojone w kostkę. Dodać pieczarki pokrojone w półplasterki. Chwilę smażyć razem, dodać mieszankę chińską. Smażyć 10 minut. Dodać ryż i kukurydzę oraz przyprawy. Smażyć 10-15 minut, często mieszając, by się nie przypaliło.
Uwielbiam takie ryżowe misz masze(? :)) z tego co ma się w lodówce. Bardzo to proste i smaczne i co najważniejsze szybkie do zrobienia! :)
OdpowiedzUsuń