Łączna liczba wyświetleń

piątek, 12 października 2012

Ryżowy misz masz

Składniki:
  • 2 torebki ryżu
  • 30 dag kiłbasy cienkiej
  • opakowanie mrożonego bukietu chińskiego
  • cebula
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3 pieczarki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do chińskiego
  • zioła prowansalskie
  • 2 łyżki oleju
Ryż ugotować prawie do miękkości. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kiełbasę i cebulę pokrojone w kostkę. Dodać pieczarki pokrojone w półplasterki. Chwilę smażyć razem, dodać mieszankę chińską. Smażyć 10 minut. Dodać ryż i kukurydzę oraz przyprawy. Smażyć 10-15 minut, często mieszając, by się nie przypaliło.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam takie ryżowe misz masze(? :)) z tego co ma się w lodówce. Bardzo to proste i smaczne i co najważniejsze szybkie do zrobienia! :)

    OdpowiedzUsuń