Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 8 października 2012

Sos z grzybów leśnych

Składniki:
  • 50 dag ugotowanych grzybów leśnych
  • 1 cebula
  • łyżka smalcu
  • koperek
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • pół opakowania gotowego sosu grzybowego
  • kilka łyżek śmietany
Grzybu podsmażyć na smalcu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę pżesmażyć razem. Doprawić solą i pieprzem, dodać gotowy sos grzybowy rozmieszany z pół szklanki wody. gotować razem aż sos zgęstnieje. Dodać szczypiorek i koperek oraz zaprawić sos śmietaną, chwilę pogotować.

1 komentarz:

  1. Ah uwielbiam sos z leśnych grzybów. Wczoraj zebrałam cały koszyk więc na pewno też będę robić :)

    OdpowiedzUsuń