- 2 płaty ryby
 - przyprawa do ryb
 - bułka tarta
 - 3 bakłażany
 - 1 marchew
 - 1 pietruszka
 - 1 duża cebula
 - 2 pomidory
 - 1 papryka czerwona
 - 1 łyżeczka słodkiej papryki
 - sól
 - pieprz
 - 2 torebki ugotowanego ryżu
 - 15 dag sera żółtego
 - olej
 
Rybę doprawić przyprawą do ryb i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę, paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę i cebulę podsmażyć na oleju, potem dodać paprykę i pomidory, sól, pieprz i paprykę słodką. Wszystko dusić razem przez około 10 minut. W tym czasie bakłażany przekroić na pół i wydrążyć środek. Bakłażany posolić i doprawić pieprzem. Do uduszonych warzyw dodać ugotowany ryż, wymieszać, a następnie dodać pokrojoną rybę. Wszystko wymieszać i napełnić bakłażany. Wstawić na 25 minut do piekarnika. Chwilę przed wyjęciem posypać startym serem.


I slinka leci
OdpowiedzUsuńwww.dobre-rady-nie-od-parady.blogspot.com