Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 2 października 2012

Bakłażany nadziewane rybą

Składniki:
  • 2 płaty ryby
  • przyprawa do ryb
  • bułka tarta
  • 3 bakłażany
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 duża cebula
  • 2 pomidory
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 2 torebki ugotowanego ryżu
  • 15 dag sera żółtego
  • olej
Rybę doprawić przyprawą do ryb i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę, paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę i cebulę podsmażyć na oleju, potem dodać paprykę i pomidory, sól, pieprz i paprykę słodką. Wszystko dusić razem przez około 10 minut. W tym czasie bakłażany przekroić na pół i wydrążyć środek. Bakłażany posolić i doprawić pieprzem. Do uduszonych warzyw dodać ugotowany ryż, wymieszać, a następnie dodać pokrojoną rybę. Wszystko wymieszać i napełnić bakłażany. Wstawić na 25 minut do piekarnika. Chwilę przed wyjęciem posypać startym serem.

W roli glownej - BAKŁAŻAN

1 komentarz: