- 2 płaty ryby
- przyprawa do ryb
- bułka tarta
- 3 bakłażany
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 duża cebula
- 2 pomidory
- 1 papryka czerwona
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- 2 torebki ugotowanego ryżu
- 15 dag sera żółtego
- olej
Rybę doprawić przyprawą do ryb i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę, paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę i cebulę podsmażyć na oleju, potem dodać paprykę i pomidory, sól, pieprz i paprykę słodką. Wszystko dusić razem przez około 10 minut. W tym czasie bakłażany przekroić na pół i wydrążyć środek. Bakłażany posolić i doprawić pieprzem. Do uduszonych warzyw dodać ugotowany ryż, wymieszać, a następnie dodać pokrojoną rybę. Wszystko wymieszać i napełnić bakłażany. Wstawić na 25 minut do piekarnika. Chwilę przed wyjęciem posypać startym serem.
I slinka leci
OdpowiedzUsuńwww.dobre-rady-nie-od-parady.blogspot.com