Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 26 czerwca 2012

Mega jagodowe ciasto

Składniki:
  •  700 g jagód
  • 500 ml kremówki
  • 3 łyżki żelatyny
  • 4 łyżki cukru
  • paczka biszkoptów
  • galaretka
Jagody z cukrem zmiksować blanderem. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Kremówkę ubić, połączyć z jagodami. Żelatynę podgrzać by się rozpuściła i dodać do jagód. Biszkopty ułożyć w tortownicy, zalać masą jagodową. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i gdy zacznie tężeć wylać na jagody. Chłodzić w lodówce.


8 komentarzy:

  1. wspaniałe ciasto:) ma piękny kolor:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale cudo! Pięknie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeeeeej *_*
    jak pięknie wygląda!! jaki kolor! <3
    żelatynę zastąpię agarem, kremówkę jogurtem i na pewno zrobię :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z agarem jeszcze nic nie robiłam, a z jogurtem też będzie pyszne.

      Usuń
  4. faktycznie mega jagodowe, cudne, kolorek rewelacyjny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale piękne i pyszne! Aż mam na nie chrapkę;)

    OdpowiedzUsuń