- sałata
- ogórek
- pomidor
- papryka czerwona
- 10 dag sera zółtego
- szczypiorek
- koperek
- pierś z kurczaka
- 3 jajka
- przyprawa złocista do kurczaka
- przyprawa do gyrosa
- majonez
- zioła prowansalskie
- kilka ząbków czosnku
- sól
- pieprz
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i posypać przyprawą złocistą i przyprawą do gyrosa. Usmażyć na patelni na rumiano. Pomidor, ogórek i paprykę kroimy w kostkę, sałatę rwiemy na kawałki, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek i koperek siekamy. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ziołami prowansalskimi. Warzywa przekładamy do dużej miski, dodajemy sól i pieprz, mieszamy. Dodajemy sos czosnkowy i delikatnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz