Łączna liczba wyświetleń

środa, 29 sierpnia 2012

Sos pieczarkowo boczkowy z makaronem

Składniki:
  • 30 dag makaronu
  • 30-40 dag surowego boczku
  • 35 dag pieczarek
  • 2 czerwone cebule
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 opakowania sosu pieczarkowego
Boczek pokroić w nieduże paseczki. Podsmażyć na patelni i wyjąć. Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w półplasterki. Cebulę podsmażyć na powstałym ze smażenia tłuszczu, dodać pieczarki oraz sól i pieprz. Smażyć około 10 minut. Potem dodać boczek, chwilę smażyć razaem. Na koniec dodać sos wymieszany z wodą i dusić około 7 minut. Podawać z makaronem.

1 komentarz:

  1. O, pysznie. :) Robię bardzo podobny sos i zawsze się sprawdza.

    OdpowiedzUsuń