Łączna liczba wyświetleń

sobota, 4 sierpnia 2012

Omletowe trójkąciki orzechowe z dżemem

Składniki:
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżka mąki (czubata)
  • 2 łyżki orzechów laskowych mielonych
  • 1 łyżka śietany 18%
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • masło do smażenia
  • dżem truskawkowy
  • bita śmietana
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać mąkę, orzechy, cukier waniliowy, śmietanę i zmiksować. Masło rozgrzać, wylaćmasę i usmażyć rumiany z obu stron omlet. Pokroić na trójkąty, posmarować dżemem i udekorować bitą śmietaną.

Naleśnikowa Sobota 2

4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie aż chce się spróbować :) Uwielbiam placuszki ummm - te wyglądają bardzo pociągająco :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jaka rozpusta, z miłą chęcią bym spróbowałam :)
    pozdrawiam ciepło,
    szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń