- 1 szklanka mąki
- 2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- jajko do obtoczenia
- olej do smażenia
- 60 dag pieczarek
- cebula
- sól
- pieprz
Do mąki dodać 2 jajka, łyżkę oleju i szczyptę soli. Mlekiem rozrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Usmażyć naleśniki.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę udusić na patelni, doprawić.
Na usmażone naleśniki nakładać farsz pieczarkowy i zwinąć w krokiety. Postępować tak do wyczerpania składników.
Krokiety obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z czerwonym barszczem.
Ewciu piękne krokieciki :) Dziękuję za dodanie się do mojej akcji :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie i życze kolejnych pięknych inspiracji kulinarnych :)