Łączna liczba wyświetleń

środa, 30 stycznia 2013

Zapiekanka świderkowa

Składniki:
  •  opakowanie makaronu świderki
  • 1/2 kg kiełbasy cienkiej
  • 40 dag sera żółtego
  • 7 pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • puszka kukurydzy
  • 2-3 cebule
  • 2-3 łyżki oleju
  • przyprawa do gulaszu
  • 2 łyżki posiekanego koperku (suszony, mrożony lub świeży)
  • sól
  • pieprz


Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Wrzucić do dużej miski.
Kiełbasę, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki. Kiełbasę, pieczarki i cebulę przesmażyć kolejno na oleju i dodać do makaronu.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i razem z papryką i kukurydzą dodać do makaronu. Całość doprawić koperkiem, przyprawą do gulaszu oraz solą i pieprzem. Całość wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20-30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz