Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 28 stycznia 2013

Kanapka na ciepło

Składniki:
  • 2 bułki paluchy
  • 8 pieczarek
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek kiszony
  • 15 dag sera żółtego
  • masło do smarowania
  • kilka plasterków szynki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do pizzy
  • ogórek
  • cebula
  • keczup
Paluchy przekroić wzdłuż. Z czterech połówek wybrać środek. Każdą część posmarować masłem. Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić na oleju do miękkości. Pod koniec duszenia dodać sól i pieprz.
Pomidora i ogórki pokroić w plasterki.
Paluchy położyć na blasze. Najpierw kładziemy pieczarki, potem szynkę, pomidora i ogórka kiszonego, cebulę i posypujemy tartym serem. Wierzch posypać przyprawą do pizzy.
Pieczemy około 20 minut w piekarniku. Po upieczeniu kładziemy ogórka i polewamy keczupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz