- 2 bułki paluchy
- 8 pieczarek
- 1 pomidor
- 1 ogórek kiszony
- 15 dag sera żółtego
- masło do smarowania
- kilka plasterków szynki
- sól
- pieprz
- przyprawa do pizzy
- ogórek
- cebula
- keczup
Paluchy przekroić wzdłuż. Z czterech połówek wybrać środek. Każdą część posmarować masłem. Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić na oleju do miękkości. Pod koniec duszenia dodać sól i pieprz.
Pomidora i ogórki pokroić w plasterki.
Paluchy położyć na blasze. Najpierw kładziemy pieczarki, potem szynkę, pomidora i ogórka kiszonego, cebulę i posypujemy tartym serem. Wierzch posypać przyprawą do pizzy.
Pieczemy około 20 minut w piekarniku. Po upieczeniu kładziemy ogórka i polewamy keczupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz