Łączna liczba wyświetleń

sobota, 12 stycznia 2013

Omlet ziemniaczany z pomidorkiem

Składniki:
  • 2 jajka
  • 50 ml mleka
  • kilka łyżek mąki
  • 3 ugotowane ziemniaki
  • cebula
  • pomidor
  • sól
  • pieprz
  • kilka plasterków kiełbasy
  • olej do smażenia
Jajka ubić, dodać mleko, sól, pieprz i mąkę by zagęścić ciasto. Ziemniaki pokroić w pół plasterki, kiełbasę i cebulę w kostkę. Pół posiekanej cebuli i pozostałe składniki dodać do masy jajecznej i wymieszać.
Całość wylać na patelnie z rozgrzanym olejem i usmażyć na rumiano z obu stron. Podawać z pomidorem i cebulką.

1 komentarz:

  1. dobry obiad na zabieganą sobotę :)
    pozdrawiam ciepło,
    szana :)

    OdpowiedzUsuń