Przepis na takie zielone risotto znalazłam w gazetce Przyślij Przepis nr 7/2012. Pomysłowe i ciekawe danie w sam raz na letni obiadek. W przepisie była dodatkowo zielona paryka, ale ja nie miałam więc nie dodałam.
Składniki:- 10 dag ryżu
- 1 cebula
- 25 dag cukini
- 20 dag fasolki szparagowej zielonej
- natka pietruszki
- olej
- sól
- pieprz
- curry
- papryka ostra
Cebulę pokroić w kostkę. Obraną cukinie pokroić w kostkę, a fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i wsypać ryż. Dodać przyprawy i smażyć, ąż ryż się zeszkli. Potem dodać szklankę wody oraz warzywa. Gotować do miękkości. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz