Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 17 lipca 2012

Moje zielone risotto

Przepis na takie zielone risotto znalazłam w gazetce Przyślij Przepis nr 7/2012. Pomysłowe i ciekawe danie w sam raz na letni obiadek. W przepisie była dodatkowo zielona paryka, ale ja nie miałam więc nie dodałam.
Składniki:
  • 10 dag ryżu
  • 1 cebula
  • 25 dag cukini
  • 20 dag fasolki szparagowej zielonej
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • papryka ostra

Cebulę pokroić w kostkę. Obraną cukinie pokroić w kostkę, a fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i wsypać ryż. Dodać przyprawy i smażyć, ąż ryż się zeszkli. Potem dodać szklankę wody oraz warzywa. Gotować do miękkości. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz