Łączna liczba wyświetleń

sobota, 14 lipca 2012

Pancakes z jagodami

Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 i 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • szczypta soli
  • 3 łyżki otrąb owsianych
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 3/4 szklanki jagód
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem trzcinowym, solą i otrębami. W drugiej misce rozmieszać mleko, jajka i olej. Wymieszać razem z mąką, potem dodac opłukane jagody. Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu kładąc po 2 łyżki ciasta. Usmażone na rumiano placki przełożyć na talerz i podawać np. z bitą śmietaną.
 
Naleśnikowa Sobota 2

2 komentarze:

  1. Ale pysznie wyglądają, do tego jagody, super, z bitą śmietaną pewnie jeszcze lepsze, ja lubię Pilos z lidla, bardzo szybko się ubija:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ile wyszło Ci tych placuszków?

    OdpowiedzUsuń