Łączna liczba wyświetleń

sobota, 28 lipca 2012

Pancakes z sosem jagodowym

Pancakes:
  •  3 łyżki mąki
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki jogurtu  naturalnego
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżki orzechów
  • 1 łyżka oleju
Sos jagodowy:
  •  1/2 szklanki jagód
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki wody

Wszystkie składniki na pancakes zmieszać razem. Usmazyć 6 placuszków na patelni teflonowej bez tłuszczu.
Jagody rozgnieść widelcem, zmieszać z cukrem i wodą. Gotować około 5 minut. Sosem polać pancakes, można udekorować bitą śmietaną.

Naleśnikowa Sobota 2

Jagody 2012

2 komentarze: