Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 5 łyżek cukru waniliowego
- 2 łyżki otrąb owsianych
- 2 łyżki mielonych orzechów włoskich
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju
- 1 szklanka białej porzeczki
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem, otrębami i orzechami. W drugiej miseczce połączyć mleko, jajka i olej. Całość połączyć z mąką, a potem z porzeczkami. Smażyć na rumiano z obu stron na suchej patelni teflonowej, kładąc po 2 łyżki ciasta.
U mnie też dziś pancakes. ;) Zazdroszczę porzeczek, ja jeszcze nie próbowałam ich w tym roku.
OdpowiedzUsuńU mnie jeszcze trochę zostało, ale niedługo się skończą, a szkoda.
OdpowiedzUsuńA z białą jeszcze nie robiłam - pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)