Łączna liczba wyświetleń

środa, 25 lipca 2012

Kapusta młoda z ziołami prowansalskimi

Składniki:
  • 1,5 kg kapusty młodej
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kostka rosołowa
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem i gotować ok 5 minut, potem odcedzić, a wodę z gotowania zostawić. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w drobną kosteczkę. Wrzucić razem na oliwę i chwilę przesmażyć. Do kapusty dodać przesmażoną cebulę czosnkiem, podlać wodą, dodać kostkę rosołową. Dusić, aż kapusta będzie prawie miękka. Pod koniec dodać zioła prowansalskie i doprawić solą i pieprzem.
 
Młoda kapusta

1 komentarz: